Hitta en arkitekt i Stockholm

Hitta och välj en professionell arkitekt i Stockholm

Det finns mängder med arkitekter i Stockholmsområdet så det är viktigt att man väljer en bra arkitekt att jobba med. Det finns lite olika kriterier som en arkitekt ska uppfylla för att man kan anse att han eller hon är professionell.
En bra arkitekt i Stockholm ska ha god kommunikationsförmåga, vara lyhörd för dig som kund och svara på dina frågor på ett så gott sätt som det är möjligt. Det är viktigt att samarbetet mellan dig och din arkitekt i Stockholm är gott och fungerar.

Det är arkitekten som ska rita ditt hus men det betyder inte att du inte har något att säga till om vad det gäller designen, följ hela tiden upp med din arkitekt om designen så att den blir som du verkligen vill ha den.

Bästa sättet att hitta en bra arkitekt i Stockholm är att ta kontakt med stadsplaneringen i kommunen där du bor, fråga vilken arkitekt som de brukar använda sig utav. Be alltså om referenser från organisationer/företag/kommunavdelningar som ofta bygger större byggnader.
Det kanske visar sig att dessa arkitekter inte är specialiserade på mindre bostadshus, om du söker en arkitekt till ditt bostadshus läs artikeln: kontaktuppgifter Arkitekt Stockholm.

Att hitta en bra arkitekt i Stockholm och dessutom bli nöjd med arbetet kräver lite tid från dig. Du bör först välja ut ett par arkitekter i Stockholm som du vet har bra erfarenheter och som har designat likande byggnader som du har i dina tankar. Du bör sedan intervjua arkitekterna som du är intresserade av att anlita, sålla bort de som du inte får så bra kontakt med och välj den arkitekt som har bäst erfarenheter och som du får bäst kontakt med.

Man tar kontakt med en arkitekt i Stockholm genom att ringa numret som de hänvisar till eller genom att maila eller besöka arkitektens kontor. Boka sedan ett möte för att diskutera dina planer och tankar om designen, ta reda på om detta möte kostar i förhand genom att från på telefon. Vissa arkitekter tar nämligen likt advokater betalt för möten. Det är perfekt att under eller efter mötet be om Stockholms arkitektens portfölj med bilder på tidigare arbeten.
Under mötets gång så bör du fråga hur lång tid designandet/ritandet kommer att ta samt vad arkitekten tar i betalt.

Offert

husritningEtt annat effektivt sätt att hitta en arkitekt i Stockholm är att använda vår offerttjänst där du kan få offerter från arkitekter på just ditt projekt. Du kan på det viset enkelt få fram det bästa priset för just ditt projekt och välja den arkitekt som passar dig allra bäst.

Få offerter från arkitekter, upp till 5 st på ditt husprojekt: Arkitekt offerter